Szelektív hulladékgyűjtési tájékoztatóGYŰJTÉSI IDŐPONT VÁLTOZÁS!

2016.10.01.-től

Pitvaros szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató! Tisztelt Ügyfelünk!

   Felhívjuk a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

 Erre az Önök lakóövezetében a „házhoz menő zsákos” gyűjtés, a hulladékudvar, valamint a gyűjtőszigetes rendszer áll rendelkezésre.

   A csomagolási hulladékkal megrakott saját háztartásában használatos „zsáko(ka)t” társaságunk minden hónap harmadik csütörtöki napján külön gyűjtőjáratban reggel 6 órától szállítja el, válogatóüzemünkben történő utóválogatásra.

Kérjük, hogy a fent jelzett időpontig szíveskedjenek a megtelt zsáko(ka)t az ingatlanuk elé jól látható és megközelíthető helyre kihelyezni.

 

Amennyiben nem megfelelő hulladék kerül ilyen zsákban kihelyezésre, a közszolgáltató értesítő hátrahagyása mellett a hulladékot a helyszínen hagyja, azt a soron következő szállítási napon a települési hulladék elszállításának szabályai szerint pótdíj ellenében szállítja el.

 

 

Tájékoztatjuk, hogy a „házhoz menő zsákos” szelektív gyűjtésnél az alábbi táblázatban szereplő anyagfajták helyezhetők:

 

 

Szelektíven gyűjthető csomagolási hulladékok

Hasznosíthatatlan, szelektíven nem gyűjthető hulladékok

Papír

 

Újságpapír, hullámpapír, kartondoboz lapjára hajtogatva (hungarocell nélkül), szórólapok, csomagolópapír, tönkrement könyvek, prospektusok, elhasznált füzetek.

 

Használt papír zsebkendő, használt szalvéta, egyéb szennyezett papír (pl.: zsíros, olajos papírok, csokis papírok, jégkrémes papírok) műanyag borító, matrica, stb.

Műanyag

Üdítős- és ásványvizes flakonok (PET palack), PP+HDPE flakonok (kozmetikai, mosószeres, stb. flakonok), nylon szatyor és zacskó, többrétegű italos karton

(üdítős és tejes dobozok).

 

Hungarocell, vajas, tejfölös, joghurtos műanyag dobozok (kimosva sem), műanyag poharak, egyéb szennyezett műanyag, stb.

Fém

Üdítős, energiaitalos és alkoholos dobozok, konzervdobozok.

Olajos, festékes, vegyszeres fém dobozok és egyéb fémhulladékok, stb.

 

 

 

 

 

 

 

Az Önök lehetőségében áll továbbá a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken elhelyezni a csomagolási papír, műanyag, fém, és vegyes öblösüveg hulladékot. Az ezektől eltérő anyagok (pl. kommunális hulladék, lom) belehelyezése, és a gyűjtőszigetekre való lerakása TILOS.

Kérjük, segítsék és becsüljék meg válogatóüzemünkben dolgozó kollégáink nehéz munkáját azzal, hogy a szóróanyagokon feltüntetett csomagolóanyagokat teszik a szelektív hulladékba.

   A szelektív hulladékot elhelyezése előtt kérjük, úgy kezelje, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el, emiatt kérjük, TAPOSSA LAPOSRA! A kilapított – levegőmentes formájú – italos kartondobozra, PET palackra hajtsa vissza a kupakot, mielőtt visszanyerné eredeti térfogatát! Amennyiben szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdése, észrevétele van, forduljon bizalommal társaságunkhoz az alábbi elérhetőségeken:   


 

Telefonos és személyes ügyfélszolgálat (6728 Szeged, Városgazda sor 1.)

ügyfélfogadási ideje:  hétfő, kedd, szerda: 8:00-15:00

           csütörtök: 7:00-19:00

           péntek: 8:00-13:00

Telefon: 62/777-109; Fax: 62/777-112

web: www.telepulestisztasag.hu

e-mail: ttkft@telepulestisztasag.hu

 

Hulladékszállítással kapcsolatos bejelentések, észrevételek:

                                                  Telefon:62/425-231

                 e-mail: budai.zoltan@szkht.hu, domonkos.eva@szkht.hu

 

Köszönjük, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel Ön is hozzájárul a hulladékgazdálkodás fejlesztéséhez, a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, a környezet minőségének javításához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016-10-06 08:35