Zöldhulladék elszállításaA Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. tájékoztatása a bevezetésre kerülő házhoz menő zöldhulladék gyűjtéséről.

 

A zöldhulladék a kertben vagy kertészeti tevékenység során képződő növényi eredetű települési hulladék (falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom, őszi lombhulladék). A zöldhulladék a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet előírásai szerint 2015. január 1-től helyben komposztálandó, ill. a hulladékudvarokban ingyenesen leadható.

Társaságunk, havi rendszerességgel tehát térítésmentesen külön gyűjtőjáratban elszállítja a kizárólag háztartásnál  képződött (nem mezőgazdasági termelésből származó) zöldhulladékot a kommunális díjfizetési kötelezettségének eleget tett ingatlantulajdonosoktól, használóktól.

 

Gyűjtés módja:

Saját háztartásban használatos átlátszó, max. 120 l-es (max. 2 db/alkalom) zsák(ok)ba gyűjtött zöldhulladék helyezhető el a gyűjtési napon reggel 6 óráig, közvetlen a saját ingatlanuk előtt - (a rendszeresen kihelyezett saját kommunális hulladéktároló edény helyére) - úgy, hogy az a gyalogos és járműforgalmat ne akadályozza. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve (max. 15 kg-ig) szintén elhelyezhetők a zsákok mellett.

 

Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a zsák(ok)ba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsák(ok)ban háztartási, vagy egyéb nem odaillő anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el.

 

 

 


2017-07-05 08:31