Médiamegjelenések 2014

Pitvaros - Jubiláló házaspárokat köszöntöttek Pitvaroson. Néhány évtizeddel ezelőtt sokkal nagyobb volt a fiatalok házasulandó kedve. A mai statisztikák alapján nem túl sok ezüst- és aranylakodalom várható.

 

 

180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Radó Tibor pitvarosi polgármestert pénteken magánokirat-hamisítás miatt. A történet főszereplője a kocsija, amelyet egy közfoglalkoztatott javított. A községvezető fizetett a munkáért, mégis hibázott.

 

 

Pitvaros - Előfordult, hogy valaki személyes képeslapon köszönte meg neki a segítséget, és ez nagyon jó érzés volt számára – a pitvarosi Dovalovszki Mihályról (képünkön) van szó, akit más véradókkal együtt a napokban köszöntöttek Makón.

 

 

Csongrád megye - Árpádhalmon csak egy laptopot kapnak, Pitvaroson pedig ingyen dolgoznak az októberben megválasztott képviselők.

 

 

Székkutas - Több településen is karácsonyi ajándék lesz a szociális tűzifa. A települések vezetői szeretnék, ha a legszegényebb körülmények között élőknél is biztosított lenne az ünnepek alatt az otthon melege. Pitvaroson spórolnának a nem kevés szállítási költséggel. Ott januárban kapják meg a rászorulók a tűzrevalót.

 

 

Pitvaros - Nem vesznek fel tiszteletdíjat a pitvarosi képviselő-testület tagjai, beleértve az alpolgármestert is – tudtuk meg az alakuló ülést követően.

 

 

Pitvaros - Ezentúl lélekharang is szól az elhunyt hívek lelki üdvéért Pitvaroson. A felújított ravatalozót és a harangot Kondé Lajos pasztorális helynök, a szegedi dóm plébánosa áldotta meg november 2-án, halottak napján.

 

 

Pitvaros - Jól vizsgázott Pitvaros felújított, valamint kibővített csapadékvíz-elvezető rendszere. A nyári nagy esők után fél óra múlva már szinte nyoma sem volt a víznek az árkokban.

 

 

Pitvaros - Díjat alapított a pitvarosi katolikus egyházközség, az elismerést minden évben a közösségéért legtöbbet tevő világi személynek adományozzák.

 

 

Pitvaros - 6000 fácánt nevelnek föl és engednek szabadon most Pitvaroson. A négy évvel ezelőtti jég agyonverte az apróvadállomány zömét és lecsupaszított 16 hektár fiatal erdőt. A helyi vadásztársaság összefogással, önerőből pótolja a veszteséget.

 

 

Csongrád megye - Támogatják a termesztését, ezért háromszorosára nőhet a szója vetésterülete Magyarországon. Idén az időjárás kedvezett neki, elég párás volt a levegő. Hosszú távon nem lenne érdemes foglalkozni vele, ha eladásra szánnák – Pitvaros környékén nem is azért termelik 73 hektáron, hogy eladják.

 

 

Pitvaros - Többek között Kalasnyikovba való lőszert is kiforgattak a közmunkások Pitvaroson, amikor a temető új kapujának tartóvasához alapot ástak.

 

 

Pitvaros - Felújítják a pitvarosi temető ravatalozóját. Hamarosan harang is lesz a temetőben, és a régi vaskaput is lecserélik.

 

 

Makó - A berendezések közül öt Makóra kerül, a többi ötöt Apátfalva, Csanádpalota, Földeák, Kiszombor és Pitvaros helyezheti ki később meghatározandó helyekre.

 

 

Pitvaros - Az első országos kályhásverseny egyik remekműve Pitvarosra került. A versenyt szervező cég a Vöröskereszt segítségével mind a húsz csempekályhát rászoruló családoknak adományozta.

 

 

Derekegyház, Pitvaros, Székkutas - Nem kerülték a munkát, szívesen végezték a rájuk bízott feladatokat a diákok – ez a véleménye az általunk megkérdezett önkormányzatoknak a nyári diákmunkáról.

 

 

1950-ben épült, hat évtizeden át nem kapott külső felújítást, most 8 millió forint pályázati pénzből renoválták.

 

 

Pitvaros - Hogy Pitvarosnak hány gólyája van, megszámolni sem tudják. Idén a szokásosnál is több a hosszú lábú, hosszú csőrű madár a településen. Előfordul, hogy egy fészekben egyszerre nyolc gólya is álldogál.

 

 

Pitvaros - Házakat vásárolt a pitvarosi önkormányzat. Volt, amelyikhez 10 ezer forintért jutottak hozzá. Az épületeket rossz állapotuk miatt le kellett bontani. A jövőben jobb házak vételét is tervezik, amiket felújítanak és bérlakásként hasznosítanak.

 

 

Pitvaros - Parasztolimpiát is rendeztek Pitvaroson a falunapon. Hét csapat nevezett a megmérettetésre, a tét egy talicska sör volt. A hét csapatból mindössze egy volt a női, illetve egy vegyes felállást is jegyeztek. Többségében férfiak vállalkoztak a parasztolimpiai versenyszámok megoldására.

Pitvaros - Az elmúlt években több olyan beruházás készült el, ami az energiafelhasználást csökkentheti, illetve alternatív módon biztosítja.

 

 

Pitvaros - Ne adják vállalkozásba a temetőt! – ezt kérte aláírásával a pitvarosi lakosok fele. A képviselő-testület parázs hangulatú ülésen döntött: szerződést köt, de nem egy kegyeleti céggel, hanem az összessel.

 

 

Csongrád megye - Derekegyházon, Pitvaroson és Zsombón szerveztek szakmai programot a Szegedi Tudományegyetem geográfushallgatóinak, akik két-két napot töltöttek Csongrád megyei településeken az elmúlt hónapokban.

 

 

Pitvaros - Egy gumiborítású kézilabdapálya, egy 200 méteres futópálya, egy távol- és egy magasugró árok – legutóbb a helyi óvoda és iskola alapítványának egyik pályázata jóvoltából ezzel bővült Pitvaroson a Petőfi tér.

 

 

Nem fogták vissza magukat a támadók a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

 

 

Pitvaros - Az 1493 lakosú Pitvaros az egyik résztvevője a Magyar Élelmiszerbank és a Syngenta nemrégiben Élelmiszerlavina címmel meghirdetett programjának – tudtuk meg a civilszervezet elnökétől, Cseh Balázstól.

 

 

A pitvarosi Iskolánk és Óvodánk Gyermekeiért Alapítvány interaktív unihoki-, azaz kispályás floorballbemutatót szervezett, amelyre a Szegedi Floorball Egyesületet is meghívták.

 

 

Pitvaros - Saját és mások erdejét is gondozza a pitvarosi önkormányzat, a nyesedékkel, ágakkal a község két központifűtés-kazánjában fűtenek. Nemcsak vágnak, ültetnek is: a település engedélyt kapott erdőgazdálkodásra, smaragdfát telepített.

 

 

Pitvaros - A makói járás települései közül mostanra egyedül Pitvaroson maradt megoldatlan a szennyvízkezelés ügye. A polgármester attól tart, emiatt bírságokkal sújtják a falut, pedig önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe.

 

 

Pitvaros - Tíz éven át 150 milliónyi veszteséget nyelt le sertéstelepeitől a pitvarosi Négy-Határ Kft., mégsem a megszüntetés, hanem a korszerűsítés mellett döntött. 2012-ben ez már éreztette hatását. A sertés áfájának csökkentése többek között az ilyen vállalkozásokat hozza kedvező helyzetbe.