Közlekedésbiztonsági programKözlekedésbiztonsági program

 

Tanulóknak

Ingyenes közlekedésbiztonsági e-learning képzés, amellyel akár KRESZ tanfolyamot is nyerhetsz! (link: tanuloknak.hu)

Reggel iskolába menet, délután hazafelé sétálva, a buszmegállóban várakozva, vagy amikor tanulás után biciklizni mész a barátaiddal – mindig közlekedsz.

A közúti közlekedésbiztonsági akcióprogram célja, hogy megtanítsunk arra, hogyan közlekedhetsz a lehető legbiztonságosabban, elkerülve a baleseteket és a veszélyes helyzeteket.

Kiknek szól a program?

A program az általános iskolák 1-8. évfolyamosait, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamainak tanulóit célozza meg. Segít nekik abban, hogy gyalogosként, kerékpárosként vagy éppen egy jármű volánja mögött ülve a szabályokat ismerve és tiszteletben tartva, biztonságosan vegyenek részt a közlekedésben.

Szól emellett a köznevelési intézmények pedagógusainak is, akik a gyalogos, kerékpáros és segédmotor-kerékpáros közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek átadásához szükséges útmutatókhoz juthatnak hozzá a program segítségével.

Ingyenes elektronikus (e-learning) tananyagok

Tájékoztató (link)

 

Jogosítvánnyal rendelkezőknek

Frissítse fel KRESZ tudását ingyenes e-learning képzéssel a biztonságosabb közlekedés érdekében! (link: kreszfelfrissito.hu)

Minden nap autóvezetők és kerékpárosok százezrei vesznek részt a közlekedésben. Ön is köztük van? Vajon ismeri és betartja-e száz százalékig az Önre vonatkozó közlekedési szabályokat? Honlapunkon tesztelheti tudását és felfrissítheti, amire már kevésbé emlékszik.

A tudatos, felelősségteljes közlekedés megteremtése, és ezáltal a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke. A vezetési gyakorlat nehezen pótolható, viszont a szabályok naprakész ismerete, valamint a veszélyhelyzetek időben történő felismerése és elkerülése nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy biztonságosabban vehessünk részt a közlekedésben. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, melynek keretében ezen az oldalon közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek oktatását kívánja ingyenesen biztosítani a Magyar Állam. A közlekedésbiztonsági projekt 2015. június 15-ig tart.

 

Kiknek szól?

Segédmotort, motorkerékpárt, személygépkocsit, teherautót, buszt vezet? Esetleg kerékpárral rója nap, mint nap a kilométereket? Bármelyik közlekedési eszközről is legyen szó, KRESZ tudásának naprakészen tartása, időről időre történő felfrissítése kulcsfontosságú ahhoz, hogy biztonságosan és felelősen közlekedjen az utakon.

A program tehát mindenkihez szól, aki valamilyen járművet kormányozva aktívan részt vesz a közlekedésben.

Ingyenes elektronikus (e-learning) tananyagok

Tájékoztatók (link)


 

 


 


2015-03-16 11:23