Köszöntő
Polgármesteri Köszöntő

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Pitvaros község honlapján. 

 

Pitvaros Község Képviselő-testülete, alkalmazottai és polgárai nevében üdvözlöm Önt a településünk elektronikus médiáján.

Honlapunkon megismerkedhet múltunkkal és jelenünkkel, tervekkel és megoldásokkal, jó példánkkal és kitartásunk eredményével. Feltárjuk Ön előtt a lakosság hányatott múltját és szeretetreméltó jelenét. Megismerkedhet a nagypolitika által szétzilált, de erkölcsileg példamutató mindennapi emberek életével. Az egyszerűség szépségét mutatjuk meg a szemlélődőnek és a mindennapi harmónia gyümölcsével kínáljuk.

A globalizáció eszközével, az internettel mutatjuk be, hogy az élet itt vidéken kezdődik, hiszen itt termeljük a friss kenyér alapanyagát, éppúgy, mint a magyaros ételek hozzávalóit. A Dél-Alföldi régió mezőgazdaságának központja a Maroshát, a hagyma és különböző fűszernövények szülőhelye, melyet nagy szakértelemmel és óriási szeretettel nevelgetünk a megélhetésünk reményében. Nagyapáink által belénk nevelődött a föld szeretete, a búzavirág gyönyörű kék színe, a feketeföld tapintása vagy a kamilla illata.

Címerünk leírásából is kiderül, hogy maga a címer nem más mint a múltunk képekben.

 

Reményeim szerint szavaim voltak oly invitálóak, hogy személyesen is ellátogasson településünkre és új élményekkel és kapcsolatokkal gyarapodjon.


Radó Tibor polgármester